Hvorfor Yoga ?

Hvorfor praktisere Yoga?

Yoga er trening for hele mennesket. Både fysisk, psykisk og spirituelt. De fysiske øvelsene virker direkte på stramme muskler og virker både forløsende og styrkende. Pusten er et viktig element i yoga, som bidrar til å bringe ro i sinnet og nervesystemet samt hjelpe kroppen i å gi slipp på stress og anspenthet som ligger i muskulatur og bindevev.

Pustens rogivende effekt på sinnet, gjør også at man begynner å lytte til det som er i oss og dermed gi en større innsikt i hvem vi er og våre behov. Slik kan man også se yoga som et verktøy til utvikling. Gjennom rett utførelse av Asana/stillinger forandre fysiske ubalanser eller beslatninger. Ved å vende oppmerksomheten innover og lytte til pusten, kan vi avdekke pustemøntre som birdar til stress og lite oksygen til kroppen. Med økt tilstedeværelse og nærvær bli klar over tankemønstre, vår styrke og våre svakheter.

Yoga er en nøytral og religionsfri praksis, som tar utgangspunkt i at vi alle har i oss alt vi trenger og alt vi søker etter. Det gir oss dypere kontakt med livet og kjærligheten i oss. Å finne fred og balanse i vårt eget liv, gir større toleranse og enhetsfølelse med alt rundt oss.

Yoga kan oversettes med å binde sammen, forene. Yoga har blitt praktisert i mange tusen år, og blir stadig mer tilpasset behovene i vår vestlige kultur og livsstil som er preget av stress og høyt tempo.

Hvem kan gjøre yoga?

Alle! Det eneste du trenger å ha, er et ønske om å begynne med yoga. Man trenger absolutt ikke være myk for å begynne med yoga. Det kreves ingen fysiske forutsetninger eller bevegelighet for å delta. Yogaøvelsene tilpassess utifra din kropp og dine forutsetninger slik de er akkurat nå. Vi har også ulike yogaformer og kurs for ulike behov og vi er behjelpelig med å finne det som passer for deg.
Alle timene avsluttes med avspenning, der effekten av øvelsene får synke inn i kroppen og man kan oppleve økt ro og velvære.
Yoga er noe vi kan ta med oss fra matta og inn i hverdagen.


Kategorier: Motivasjon, Yoga

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Ja, jeg vil motta nyheter og tilbud fra Prana Yoga Pilates
Vi respekter ditt privatliv